2011. május 1., vasárnap

Stephen King névjegye: A ragyogás - Jelenlegi ára: 999 Ft

ELADÓ AZ ALÁBBI NAGY SIKERŰ STEPHEN KING MŰ:
Stephen King: A ragyogásAjánló:
Stephen King kiemelkedő képviselője egy jellegzetesen amerikai műfajnak, a pszichohorrornak, mely olyan elődökre tekinthet vissza, mint E. A. Poe, Ambrose Bierce vagy Hawthorne.  
A ragyogás pompás rémtörténet, amelyben minden hitchcocki klisé adva van: a Colorado-hegység egyik magaslatán a hó által a világtól elzárt szálloda, melynek története hátborzongató rémségek sorozatából áll; egy ún. "második látással", vagyis ragyogással megáldott-megvert túlérzékeny kisfiú, aki azt is megérzi, ami csak történni fog, s érzékenységével jelen idejű fenyegetésként éli át, ami a múltban már megesett; az alkoholizmusából éppen kigyógyult apa, akinek labilis idegrendszere fokozatosan tovább bomlik, mígnem a Szálloda (amelynek történetét meg akarja írni) szelleme teljesen hatalmába keríti, s ezzel a pusztító szellemmel azonosulva családja megsemmisítésére tör; az elhatalmasodó tébolynak már-már természetfölötti őrületté fokozása, s ennek megfelelően olyan "képsorok", amelyekhez hasonlók csak a Hitchcock-filmek tetőpontján találhatók; s végül - ha nem is mindenki számára - a megmenekülés. Rövid történet:
A történet főhősének, az alkoholizmusából kilábalni próbáló volt középiskolai tanár és gyakorló regényíró Jack Torrance-nek valahogy minden igyekezete ellenére sem jönnek össze a dolgok. Ám egy napon úgy érzi, új lehetőség nyílik meg előtte: eszményi állást ajánlanak neki. Téli gondnokként alkalmaznák egy elegáns szállodában a Sziklás-hegységben, mely a rideg idő és a hótorlaszok miatt több hónapra el van zárva a külvilágtól. Jack számára ez ideális lenne arra, hogy helyrerázza életét feleségével, Wendy-vel és Danny nevű fiával. A világtól elzárt életet azonban nem is olyan könnyű elviselni, mint azt Jack képzelte, ráadásul a hotelt mintha kísértetek laknák? A különleges képességekkel rendelkező Danny minden intelem ellenére bemegy a veszélyt sejtető 217-es szobába, ahol egy halott nő szelleme támad a kisfiúra. Danny figyelmezteti szüleit a közelgő borzalmakra, és megpróbálja rávenni őket: hagyják el a szállodát. Ám Jack könyvet akar írni a szállodában történt rejtélyes halálesetekről, és ragaszkodik hozzá, hogy ott maradjanak?
A regényből sikeres film is készült Stanley Kubrick rendezésében, Jack Nicholsonnal a főszerepben.
 
A könyv külső borítóját meg kellett ragasztani, mert elszakad, egyébként semmi baja! Bolti ára 2850 Ft lenne, most 999 Ft-ért elviheted!


Jelenlegi ára: 999 Ft

Az aukció vége: 2011-05-09 20:40
. Stephen King névjegye: A ragyogás - Jelenlegi ára: 999 Ft